• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Analiza efektów długookresowych polityki pieniężnej.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem przemiany materii, który pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, żeby uwolnić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, który pozostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury wrzenia – dowiedz się znacznie więcej na stronie wina. Wina posiadają oprócz tego niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one bezpośrednim skutkiem fermentacji, niemniej jednak hydrolizy pektyn (odkrywających się w skórce winogrona) za pomocą działania enzymów. Bowiem pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce niż w soku, białe wina obejmują mnóstwo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych przypadkach się podgrzewa sok, żeby usunąć tą zawartość metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona wroga dla organizmu ludzkiego.

1. Zajrzyj tutaj

2. Porady

3. Triki

4. Zobacz stronę

5. Zajrzyj tutaj

Categories: Biznes

Comments are closed.